Julebord!

Jeg var muligens litt for optimistisk i mitt forrige innlegg, men pytt sann, formen er ikke blitt så mye bedre, men den ER uansett bedre enn i forrige uke. Man må ta med seg det man kan, ikke sant? 

I kveld er det julebord med venner. Jeg er så utrolig heldig som blir bedt med. Jeg inviterer ytterst sjelden til noe selv, og i hverdagen har jeg som tidligere nevnt mer enn nok med å komme gjennom dagene slik at jeg er en ok mamma og klarer å følge opp ungene mine. Jeg prioriterer klubb med klubbvenninner en gang i mnd ca. men store utskeielser har jeg ikke sjans i havet til….så dette hører absolutt til sjeldenhetene. Så gøy!

I kveld er det altså julebord. Billetter til humorshow er bestilt og betalt, og ei venninne har ordnet med bord slik at vi får spist og kost oss før showet. Kjempegøy! Kjolen henger klar ( håper den fortsatt passer) og skoene…vel.. det får bli de samme som hver gang jeg skal noe. Ikke de lekreste,  men de er greie nok. Og de holder meg varm, noe som er veldig viktig for meg ettersom jeg blir stiv som en stokk med en gang jeg fryser. Og da har vi den tullete balansen igjen.. jaja, nok om det.

Jeg gleder meg masse!! Men jeg gruer meg og… Er det lov å si? Jeg vet at vi får en kjempekoselig og morsom kveld, dette er mennesker jeg virkelig trives sammen med! Likevel vet jeg at jeg kommer til å måtte ta konsekvensene for det i etterkant. Vel vitende om at jeg i tillegg har en avtale med minsten i morgen formiddag, som ikke kan utsettes, så kjenner jeg at jeg er litt bekymra. Ikke for om jeg skal klare å gjennomføre i kveld eller i morgen, det vet jeg at jeg klarer. Eller…regner jeg med i hvertfall. Det er etterpå. Lørdagskvelden, søndag og neste uke som kan bli litt leie..I tillegg er kroppen rett og slett litt ugrei i dag, så hadde det vært en vanlig fredag hadde jeg nok tatt det helt med ro.

Mange med kronisk sykdom kjenner til utfordringen. Skal man gjøre noe, hva som helst, må man vurdere for og imot. Veier det positive med opplevelsen opp for konsekvensene som kan komme i etterkant? Det er nærmest blitt en klisje at «du ser meg når jeg er på mitt beste, men ikke på mitt verste!» Men det er akkurat sånn det er.  Eller at man presser seg ekstra for å klare å være med på noe, og så blir ettervirkningene ekstra store, uten at de man har vært med ser det!!

Noen har en oppfatning av at det bare er det som er kjedelig eller vanskelig som trekker krefter. Og at når man ikke jobber har man liksom all verdens tid til å gjøre masse gøyale ting. Det stemmer selvfølgelig ikke. I mitt tilfelle blir jeg ekstremt sliten etter alle «anstrengelser». Samme om det er gøy eller kjedelig. Det trenger ikke å bli sett på som en anstrengelse av andre en gang. Men ofte kommer slitenheten litt på etterskudd, litt forsinket, slik at dersom jeg har gått på for hardt eller trodd at det skulle gå helt fint så får jeg meg en lite koselig overraskelse.

Men nå har jeg altså vurdert at jeg og mannen trenger en kveld sammen ute med venner. Vi trenger å være sammen med hverandre i en annen setting, og med andre voksne. Og for min egen del skal det bli litt deilig å faktisk få gjort noe annet enn å være hjemme. Så det positive veier helt klart opp for konsekvensene denne gangen. Og så har jeg alltid håpet om at denne gang… denne gangen går det kanskje helt greit? Selv om jeg vet at kroppen min ikke virker helt sånn..

Hensyn blir tatt i forhold til at vi ikke kommer til å bli så veldig seine, og mannen kjører, så da trenger jeg ikke bekymre meg om masse gåing heller håper jeg.

Så alt i alt, jeg gleder meg masse til i kveld!! Det skal bli herlig å komme seg ut ❤

Photo by picjumbo.com on Pexels.comLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..